2015. július 5., vasárnap

Sunny beach

Illene szót ejtenem a héten zajlott eseményekről. Történt a héten, hogy két ismerősöm Sunny beachre jött nyaralni. Gondoltuk, hogy meglátogatjuk őket egyik délután, mivel az ott bulizás nehézkesen volt megoldható ezért egy délutáni kirándulás mellett döntöttünk.

Sunny Beach tőlünk laza 100km-re fekszik. Lakosságát a bulizni vágyó fiatalok adják, de emellett nagyon sok turista is fellelhető. Tényleg egy bulizó város. Nyüzsgött ott az élet. 

Ötödmagammal vágtunk útnak Várnából, 9 órakor a Private Bus Stationről. Mivel a választott buszunk (kis transzporter) telelett azokkal, akik nem random estek be, ezért a kallernéni azt mondta várjunk és talán indítanak még egy buszt. Indítottak is, szóval örültünk. 50 Levából megvolt az út 5 főnek. 2 óra múlva már Sunnyn is voltunk, ahol eléggé borongós idő volt.
Kicsit sétáltunk a parton (mi Magyarok pulcsi, hosszúnadrág, Lengyelék pedig fürdőgatyába mivel ők fürdésre készültek (nekünk tervben sem volt hisz néztük az időjárást). 

Majd esett egy kis eső mire bemenekültünk kajálni. Én mexikóit ettem, borsos áron (30 leva). Tehát az árak európai szintűek itt már. Várnába ugyanez 10 leva lett volna.

Ezek után begyűjtöttük ismerősöket, szóval már hétfőre duzzadt brigádunk. Beültünk egy bár szerűségbe a tengerpartnál, aztán bolyongtunk kicsit. Az utcán nagyon sok Magyar hangot sodort a szél. Eddig Várnába 2 Magyar hang hallatta magát, szóval jó volt hallgatni a "Pistike GYERE" kiáltásokat. + még egy Magyar buszt is láttunk :) Jó érzés volt meg kell mondjam. 

Az éttermek előtti invitáló emberkék (akik beterelnek a kajáldába), pedig miután azonosították melyik országból érkezünk, rögtön elkezdtek ilyen kérdésekkel bombázni: részeg vagy? éhes vagy? kva anyád, bevagy baszva? Jó napot!) (mindezt Magyar nyelven) 

Ezek után úgy döntöttünk át ruccani a közeli történelmi városkába Neszebárba. Helyi járatossal eldzsaltunk poton 2 leváért, majd elénk toppant a szép kis városka látványa :)























Sajnos nem csak mi jöttünk át, mivel a Birodalmiak is felbukkantak az egyik ajtóban egy sötét oldalra állított Superman kíséretében.

A városka tényleg szép, ókori. Érdemes ellátogatnia ide azoknak, akik Sunny Beachre utaznak. Sok történelmi rom maradt fenn, és még tenger is van :)



A láttokat megemésztve meg már robogtunk is haza egy buszon Várnába :)

Még megemlíteném, hogy nagyon megéri itt taxizni. 5 leváért elvisz téged 5 kmen alsóhangon. Megértetni is könnyű magad, ha van nálad okostelefon. Vezetni még mindig nem tudnak, plusz halál félelem is járul az utazás mellé, de hát ez a Balkán).

Átverni is csak egyszer vertek át, hisz valamiért ugyanazon a szakaszon +5 levát kellett fizetnünk a megszokott helyett. Ez úgy történhetett meg, hogy egyik taxisofőr átirányít a másikhoz, akinek több az óradíja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése